Leuk dat je interesse hebt in ons orkest!

Voor mensen van 45 jaar of jonger heeft Orkest Tegenwind alle ruimte.

Dit najaar organiseren we zelfs een speciaal project voor nieuwe muzikanten: De Frisse Wind.

Speel je mee?

De Frisse wind

Wanneer? Elke twee weken vanaf dinsdag 3 oktober tot en met december 2023 een repetitie  met een afsluitend optreden in Tivoli. De repetities zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30.

Waarom? Op deze repetities maak je kennis met ons, onze nummers en hoe we daar muziek van maken. We laten graag zien welke energie daar bij komt kijken. Misschien ben je dan helemaal overtuigd en blaas je voortaan mee in De Tegenwind! Maar ook als je eenmalig aan dit project mee wilt doen ben je van harte welkom.

Wie? Het orkest heeft een mooie verdeling van leeftijden met dertigers en zeventigers en alles ertussenin, maar voor de toekomstbestendigheid zijn we nu op zoek naar muzikanten van 45 jaar of jonger. Alle (blaas) instrumenten en slagwerk zijn welkom! Twijfel je? Neem even contact op!

Meld je aan en speel mee!

Dinsdags van 20 uur tot 22u30

We hebben als orkest een eigen sound door onze unieke samenstelling. Daarnaast stellen we zelf ons repertoire samen en spelen we onze muziek uit het hoofd. Bij optredens spelen we zonder dirigent.

Voor ons staat voorop dat we lekker met elkaar muziek maken en daarmee ons publiek blij maken en verrassen. Soms spelen we zomaar op straat, of worden we uitgenodigd bij feesten en partijen, op festivals, congressen of wat zich ook maar voordoet. Gemiddeld zijn we twee dagdelen per maand voor ons orkest op pad.

Op dinsdag repeteren we van acht tot half elf onder leiding van een (professionele) dirigent in Utrecht. Niet alleen om de noten van het repertoire onder de knie te krijgen, maar ook om samenklank en performance aan bod te laten komen. Verder volgen we workshops om onze muzikale en performance vaardigheden te verbeteren.