Over projecten ...

Naast optreden en repeteren vinden we het leuk om met onze energie projecten te realiseren.

Het gaat ons er daarbij om om samen met anderen nieuwe muzikale of theatrale wegen in te slaan.

In 2017 was ons project het opzetten van en de optredens met Catching Cultures Orchestra. Merorabele projecten daarvoor waren onder meer

  • Pop en Passie, met een koor en Tegenwind,
  • ons festival Windkracht 10.

Voor 2019 focussen we ons op de Tegenwind-suite.  

... en verre reizen

Vanaf het begin is Tegenwind naar andere landen gereisd. Vaak deden we dat om samen met musici aldaar samen muziek te maken. Hoogtepunten in onze reisgeschiedenis zijn reizen naar

  • Kiev
  • Kaapstad
  • Letland
  • Istanbul
  • en Suriname.

Maar ook aan onze reizen naar Engeland, Duitsland, Copenhagen en Roemenië denken we met plezier (en weemoed) terug. Voor 2018 staat een reis naar Lissabon op onze agenda.

De Tegenwind-suite | 2019

Zaterdagavond 23 november 2019 Zimihc Stefanuskerk Overvecht komt onze Tegenwindsuite ‘Anywhere the wind blows’ tot leven.

In ons 35-jarige bestaan hebben we veel landen en plaatsen bezocht om musici en ander mensen te ontmoeten. In ‘Anywhere the wind blows’ hoor je wat deze mensen en hun muziek voor ons betekenen. We zetten onze ervaringen om in een eigentijds muziektheater voorstelling waarin grooven, beweging en verbinding centraal staat.

‘Anywhere the wind blows’ wordt een happening. Iedereen die erbij is nodigen we uit met ons te vieren wat ons beweegt en ontroert. We laten horen en ervaren dat onze orkest actueel en in beweging is.

We starten de happening om 20.30 uur en eindigen met een spetterend feest! Houd de website en Facebook in de gaten voor de start van kaartverkoop.

Catching Cultures Orchestra | 2016

Het Catching Cultures Orchestra bestond in 2016 en 2017 uit asielzoekers die in de AZC in Utrecht, Alkmaar en Nijmegen woonden, het Alkmaarse vrouwenkoor Mehira en de orkesten Tegenwind en Kladderadatsch.

Tegenwind initieerde en organiseerde dit samenwerkingsverband. Wij brachten het speciaal voor ons gearrangeerde repertoire ten gehore op onder andere Festival Mundial in Tilburg, de vijf mei viering in Utrecht en Amsterdam, het Catching Cultures Festival in Utrecht en de Music Meeting in Nijmegen.

Catching Cultures Orchestra gaat nog steeds door, nu als zelfstandig orkest.

Suriname | 2008

In 2008 reisde Tegenwind naar Suriname om in Paramaribo met musici van de muziekschool en een plaatselijke fanfare samen muziek te maken. Een van de hoogtepunten was ook ons optreden in bejaardenhuis Ashiana.

Met Alex in Letland | 2003

Na onze tournee in Kiev (1994) bleven we contact houden met onze oekraïnse vrienden. Een van hen was Alex Demchenco, die in Nederland trompet ging studeren. Hij vervolgde zijn muzikale loopbaan in Letland. Orkest Tegenwind zocht hem daar op en speelden in parken, kazernes, kinder- en bejaardentehuizen in Liepāja en Riga.

Binnenkort meer