PopPassie

Pop en passie!

10 juni 2012

Eindelijk was het zover: het langverwachte concert van het pop-, jazz- en theaterkoor Waar het Asfalt ophoudt en de Tegenwind. Een paar jaar geleden bedacht, in stilte voorbereid maar de afgelopen maanden druk gerepeteerd. Op 10 juni was de premiere in een uitverkocht Cultuurhuis Stefanus.

De omzichtige toenadering van stemmige vocalen en brutaal koper, door percussie bijeengehouden, beleefde zijn climax tijdens dit optreden. Hoogtepuntjes uit de hedendaagse pop-canon (Borsato, Caro Emerald, Coldplay, De Dijk, Adèle) waren gearrangeerd voor vierstemmig koor en blaasorkest en hertaald in nieuwe Nederlandse teksten, in de beste traditie van Jan Rot of Bindervoet & Henkes.

En met aandacht voor elkaar. Het koor zong het orkest toe, en kreeg respons, zo niet in woord, dan toch in gebaar. We eindigden in een prettige, doorelkaar wervelende chaos en het 200-koppige publiek vond het mooi.  Althans, zoals onze spreekstalmeester Wendy opmerkte: “Eindelijk treden we eens op voor een groot publiek dat er gewoon al is en dat niet halverwege weer verder slentert”. Voor een straatorkest een grote luxe. Maar, los van het feit dat het publiek niet goed weg kon, we hadden de indruk een leuk concert gegeven te hebben (Hermine Scheider maakte er een mooi filmpje van) en we zijn weer een nieuwe ervaring rijker. .

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van